maanantai 7. helmikuuta 2011

Helmikuun kuulumisia

Sallin juoksu sitten yllätti ja tuli juuri sen verran etuajassa, että pari viimeistä agikertaa jäi nyt väliin. Harmittaa toisaalta, mutta onneksi kurssin loputtua järjestetään pari korvauskertaa, joista toiselle toivon mukaan pääsemme osallistumaan. Toinen kerta on harmillisesti jo tulevana viikonloppuna, joten sinne emme voi mennä, juoksu kun on vielä pahimmillaan silloin. Toivottavasti pääsemme treenailemaan kesällä omatoimisesti, niin taidot pysyisivät yllä siihen saakka että päästään jatkokurssille.

Viikko sitten olimme Elinan ja Onnin kanssa Kuopion jalostuspäivien näyttelyssä. Sallikin pääsi mukaan turistiksi. Paljon näimme koiria, ja sääkin suosi, vaikka vähän kylmä olikin. Salli takkeineen keräsi vähän paheksuvia ja toisaalta huvittuneitakin katseita pystykorvaihmisiltä. Harvoimpa näillä säänkestävillä roduilla tarvitsee takkeja käyttää. Mutta jos ei ole karvaa niin ei ole, en ala koiraa palelluttamaan vain sen takia että sen rotunsa puolesta pitäisi tareta säässä kuin säässä. Kävimme myös antamassa verinäytteen Hannes Lohen tutkimukseen. Mustostakin pitäisi saada tuo näyte lähetettyä. Pitäisi muistaa seuraavalla kerralla kun käydään eläinlääkärillä.

Viime viikolla kävimme Saivan kanssa ensin maanantaina metsälenkillä sekä eilen hihnalenkillä, jonka päätteeksi käytiin vielä leikkimässä Saivan kotona. Lauantaina pikku-Lumina kävi puolestaan meillä kylässä. On se vaan niin ihana nassikka, ja todella reipas. Kuviakin otin kyllä, mutta onnistuin sitten hävittämään ne kaikki, joten niistä ei nyt suurta iloa ole.

Mustolle ostin perjantaina vetovaljaat. Olen haaveillut moisista jo jonkin aikaa ja pohtinut, josko osaisin itse sellaiset tehdä. Saivan emännän kaverilta sainkin syksyllä lainaksi vetovaljaita, joista oli tarkoitus katsoa mallia, mutta ne olivat sen verran monimutkaisen näköiset etten ruvennut edes kokeilemaan. Nuo Muston valjaat ovat vähän yksinkertaisemmat, joten jospa niiden pohjalta osaisin väsätä Sallillekin valjaat. Sitten pitäisi alkaa harjoitella sitä vetämistä. Mitäköhän siitäkin tulee.

Tämän viikon ohjelmassa olisi käydä tapaamassa Sallin sulhoa. Juoksu alkoi tosiaan viime tiistaina, joten viikonloppuna voisi aika olla otollinen. Mutta niistä hommista lisää sitten kunhan selviää, miten kävi.

Ei kommentteja: