maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kevättä ilmassa

Onpas taas mennyt pitkä aika edellisestä päivityksestä. On ollut niin paljon kaikenlaista asiaa hoidettavana ettei ole kerennyt miettiä blogin kirjoittamista, niinkuin ei paljon mitään muutakaan. Meidän elämässä onkin tapahtumassa isohko muutos, josta kerron lisää sitten kunhan asiat viimein varmistuvat.

Maaliskuussa kävimme oman lauman voimin reissussa pohjoisessa. Vuokrasimme Ivalosta mökin kolmeksi yöksi. Sieltä ajelimme sitten mutkan Dalvadasissa, ja innostuimmepa rämpimään ylös tunturiin omalle mökillemme. Liekö siellä kukaan koskaan talvella käynytkään aiemmin. Lunta oli paljon, ja suksillakin upposimme lähes vyötäröä myöten hankeen heti kun kelkan jälki loppui. Koirillakin oli aika hankalaa päästä etenemään lumessa, mutta niin sitä vaan mentiin sitkeästi perille asti. Upealta maisemat näyttivät talviasussaankin, mutta kyllä se kesä kuitenkin vie voiton. Sitä odotellessa siis. :)

Muutoin olemme elelleet ihan tavallista arkielämää. Salli on kasvatellut turkkiaan ihan hyvällä menestyksellä, ja tämän kuun aikana suuntaammekin kahteen näyttelyyn. Parin viikon kuluttua mennään Haapavedelle ja neljän viikon kuluttua Ristijärvelle. Haapavedellä oli tullut tuomarimuutos, joten Potin sijasta lappalaiset arvosteleekin Hannu Talvi. Pahoin pelkään, että tämä tuomari ei Sallista tule pitämään mutta käydäänpähän nyt kokeilemassa. Seuraavat näyttelyt menevätkin sitten varmaan ensi keväälle. Eilen kävimme lappalaiskoirien nätotreeneissä. Salli käyttäytyi hyvin ja esiintyi kivasti, mutta liikkui laiskasti. Kontaktissa liikkuminen oli vähän reippaampaa, mutta muuten sitä sai suurinpiirtein vetää perässä.

Saiva emäntineen on ollut nyt viikon verran Tallihommissa meidän kanssa, joten koirilla onkin ollut kokopäiväinen leikkikaveri. On ollut iltaisin sen verran väsynyttä porukkaa, ettei ole pahemmin enää lenkille tarvinnut lähteä. Toisaalta, pitäisi kyllä alkaa taas lenkkeillä vähän enemmän nyt kun maa sulaa. Molemmilla koirilla on lihaskunto selvästi heikentynyt talven aikana, ja varsinkin Mustolle alkaa jo ylimääräistä kertyä vatsaan, vaikka ruoka-annokset ovatkin pienehköjä. Tahtoo vaan itsellä laiskuus iskeä iltaisin kun on päivän kävellyt, nostellut ja kantanut. Ja koiratkin kun ovat päivän ulkona vapaana, niin eipä sitä aina tule lenkille enää lähdettyä. Mutta ehkä tämä kevät toisi vähän intoa siihenkin hommaan. Mukavaa kun on jo lämpimämpää ja lumet sulavat vauhdilla. Ainut miinus on vain tuo kura, mitä kantautuu koirien mukana sisälle. Mutta eipä valiteta, pääasia että kesä on tulossa.

Kuvia en ole viimeaikoina pahemmin ottanut, mutta tässä muutama pohjoisesta.









Ja vielä Salliska eilisissä nätotreeneissä (kuva Tiia E)

Ei kommentteja: