maanantai 19. lokakuuta 2009

Esittäytyminen

Näin alkuun olisi varmaankin hyvä esitellä blogin päätähdet sekä sanoa muutama sana myös itsestäni. Eli olen vuonna 1987 syntynyt Oululainen opiskelija, opinahjonani on tällä hetkellä Oulun seudun ammattikorkeakoulun luonnonvara-alan yksikkö ja puutarhatalouden opinto-ohjelma. Tarkoitus olisi valmistua vuoden 2010 aikana ammattinimikkeellä hortonomi (AMK). Eläimet ovat aina kuuluneet suurena osana elämääni. Lapsena harrastin ratsastusta omilla poneillani ja tulipa muutamissa kilpailuissakin käytyä. Hevosten lisäksi olen omistanut useita hamstereita, pari marsua ja kanejakin. Kotonani on myös aina ollut kissoja ja koiria.

Syksyllä 2006 hankin sitten ensimmäisen oman koirani, Muston. Musto on pennusta asti ollut kaikinpuolin helppo koira. Se on kiltti ja rauhallinen koira, eikä sen kanssa ole pahemmin ongelmia ollut. Musto on kuitenkin melko pehmeä ja herkkä koira ja hakee kovasti turvaa omasta laumasta. Vieraisiin ihmisiin Musto suhtautuu välinpitämättömästi, mutta tutut se tervehtii iloisesti. Toisten koirien kanssa Musto tulee toimeen vaihtelevasti. Nartut ovat pääsääntöisesti ok, mutta urosten kanssa tahtoo tulla kahnausta, joskin poikkeuksiakin on nähty.

Salli tuli meille ikäänkuin puolivahingossa syksyllä 2008. Olin jo hiljalleen alkanut miettiä toisen koiran hankintaa ja mainitsimpa asiasta ohimennen myös Muston kasvattajalle. Pari viikkoa myöhemmin sain viestin, jossa kerrottiin syntyneen riistanvärisiä narttupentuja ja vieläpä mukavasta yhdistelmästä. Niimpä sitten seitsemän viikkoa myöhemmin meille muutti sijoitukseen pieni karvapallo, joka sai nimekseen Salli.

Salli on luonteeltaan ihan toista maata kuin Musto. Se on itsenäinen, reipas, utelias, hyvähermoinen ja erittäin aktiivinen koira, mutta samalla kuitenkin kiltti ja tarvittaessa rauhallinenkin. Se on erittäin ihmisystävällinen ja toisten koirienkin kanssa tulee vielä toistaiseksi toimeen ilman ongelmia.

Muston ja Sallin kanssa harrastan lenkkeilyn lisäksi satunnaisesti tokoilua joko kursseilla tai ihan vaan omaksi iloksi. Sallin kanssa käymme silloin tällöin myös näyttelyissä. Seuraava näyttely onkin jo viikon kuluttua Jyväskylässä, minkä jälkeen tuleekin hieman pidempi tauko kasvatella turkkia.

Tässäpä siis vähän taustatietoa meistä. Tervetuloa lukemaan blogia! :)

Ei kommentteja: