maanantai 26. lokakuuta 2009

Syysnäyttely

Eilen olimme Jyväskylässä lappalaiskoirien erikoisnäyttelyssä. Viiden aikaan aamulla lähdimme Oulusta ja perillä Jyväskylässä olimme puoli kymmenen aikaan. Juuri ja juuri ehdimme asettua kehänlaidalle, kun piti jo kiiruhtaa kehään Sallin kanssa. Salli sai kaikinpuolin hyvän ja näköisensä arvostelun ja laatumaininnan EH (erittäin hyvä). Salli myös käyttäytyi kehässä mukavasti, joten eipä voi muuta kuin olla tyytyväinen.

Tässä Sallin arvostelu: Mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pää, hieman pitkä kuono-osa. Hyvä purenta. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävästi kulmautunut edestä. Hyvä runko. Vähän niukasti kulmautunut takaosa. Liikkuu kinnerahtaasti takaa, vähän löysästi edestä. Hyvä häntä. Hyvälaatuinen turkki.

Samassa kehässä kanssamme oli myös Sallin Luna-sisko (C. Hymyhuuli), joka sai laatumaininnan H (hyvä). Kovasti olivat siskokset vieläkin samannäköisiä ja luonteeltaakin yhtä vilkkaita.

Seuraava näyttely onkin aikaisintaan tammikuussa, joten tässä on nyt hyvin aikaa kasvatella turkkia ja kehittyä ennen seuraavia koitoksia. Marraskuussa onkin vuorossa molempien koirien silmä-ja polvitarkastukset. Jännityksellä jäämme odottamaan tuloksia.

Ei kommentteja: