keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Tokoilua ja muita kuulumisia

Eilen aloitimme Sallin kanssa fiksu koira -jatkokurssin. Pentukurssin kävimme viime keväänä ja nyt olisi taas aika palautella mieleen siellä opittuja asioita ja opetella uusiakin juttuja. Tuon pentukurssin jälkeen emme ole juuri treenailleet edes kotitokoa, sillä Sallilla oli kesällä vähän hankala ikäkausi menossa, eikä mikään yhdessä tekeminen oikein kiinnostanut. Nyt kuitenkin neiti alkaa taas olla kiinnostunut yhteistyöstä joten uusia haasteita kehiin vaan.

Kurssin eka kerta menikin hienosti. Harjoittelimme perusjuttuja, kuten istumista, maahanmenoa, seuraamista, sivulletuloa sekä ohituksia, mutta jo vähän haastavammassa muodossa kuin pentukurssilla. Nyt pitäisi jo sivulletulon ja seuraamisen alkaa onnistua ilman herkkupalaa koiran kuonon edessä ja istumisen ja maahanmenon ilman käsimerkkejä. Salli oli vähän ihmeissään, mutta vähitellen aletaan treenata näitä asioita, niin eiköhän se pian hoksaa, mistä on kyse. Kovasti neiti oli kuitenkin innostunut tokoilusta ja suorittikin sille annetut tehtävät oikein hyvin ottaen huomioon, että edellisistä kerroista on aika kauan aikaa. Ennen kurssia kävin Sallin kanssa lenkillä, ja kylläpä toisten koirien ohitukset menivätkin hienosti kontaktissa kun ei Musto ollut mukana. Hyvinhän ohitukset yleensäkin sujuvat molemmilta, mutta paremmin Salli malttaa keskittyä kun Musto ei ole matkassa. Musto kun ei siedä yhtään sitä, että alan itse ohitustilanteessa hössöttämään makupalojen kanssa tai vaatimaan kontaktia.

Eilen kävimme myös metsälenkillä yhdessä ystäväni Roki- pennun kanssa. Roki on 11-viikkoinen lapinkoiran ja saksanpaimenkoiran sekoitus ja kerrassaan valloittava tapaus. Koirat leikkivät sievästi pikkuisen kanssa, tosin Musto nyt ei ollut erityisen kiinnostunut pennusta. Salli sen sijaan jaksoi leikkiä, onhan se itsekin vielä aika pentu.

Ensin tehtiin vähän tuttavuutta porukallaSalli ja RokiRoki-poikaLauantaina sitten ne terveystarkastukset. Nyt jo jännittää kovasti. Sallin Ropi- veli (C. Jänkäjussi) kävi vastikään silmäpeilauksessa ja lonkkakuvissa hienoin tuloksin: silmät ok ja lonkat A/A. Paljon onnea Marjukka ja Ropi!

Ei kommentteja: