maanantai 17. syyskuuta 2012

Sisäsiisteysopettelua

Niin. Vannihan on nyt 14-viikkoinen nassikka. Sisäsiisteysasiat sillä on olleet hyvällä alulla jo pitkään, mutta nyt pohjoisenreissun jälkeen tuli taas vähän takapakkia. Päivisin tarpeet tulevat pääsääntöisesti ulos, mutta yöllä, tai oikeastaan aamulla juuri ennen kuin olisi herätys, Vanni on käynyt tarpeillaan takkahuoneessa. Joku satunnainen vahinko ei toki vielä maata kaada, mutta kun tämä alkoi olla enemmän sääntö kuin poikkeus, niin päätin kokeilla paria juttua ongelman ratkaisemiseksi.

Ihan ensimmäisenä myöhäistettiin päiväruoan ajankohtaa. Yleensä meillä koirat ovat syöneet aamulla heti heräämisen jälkeen (aika vaihtelee 6.30-10.00 välillä) ja toisen kerran iltapäivällä 16-17 aikaan. Nyt siis annan päiväruoan vasta n. 17.30-18.30. Sallia tämä järjestely ei tietenkään miellytä. Ruoka on sen mielestä maailman tärkein asia ja jos ruoka-aika on kello 16 niin ei sitä nyt kertakaikkiaan voi mennä muuttamaan yhtään mihinkään (aikaisemmaksi korkeintaan). Mutta, Sallilta ei nyt kysytty, sori vaan.

Toinen muutos oli pennun nukkumapaikka. Kun Vanni tuli meille, niin parina ensimmäisenä yönä koitin rajata pennun oleskelualuetta yöajaksi, mutta koska talossa ei sitten nukkunut kukaan muukaan, niin päädyimme siihen että pentu saa viettää yönsä toisten kanssa koko talossa. Tai no, meidän makkari ja Iisakki-hamsterin huone eivät ole koirien käytössä, ja pennun tultua suljimme vielä pääsyn kodinhoitohuoneeseenkin, mutta kuitenkin. Pentu hiljeni ja nukkui yönsä nätisti, mutta koko talossa sillä oli myös mahdollisuus käyttää vessana niitä alueita, joilla se itse vähemmän oleili, kuten nyt esim. takkahuonetta. Nyt siis palattiin taas askel taaksepäin ja rajattiin Vannille oma tila tietokonehuoneeseen portin taakse. Muutaman yön se on tuolla nukkunut, kiltisti ilman kitinöitä ja mikä parasta, se on myös jaksanut pidättää hienosti aamuun asti. Pienihän se vielä on, enkä toki odota täydellistä sisäsiisteyttä tuon ikäiseltä pennulta, mutta ainakin olisi hyvä että se oppisi jollain lailla ilmaisemaan hätänsä ja pyytämään ulos sen sijaan että kipittää toiseen huoneeseen tarpeilleen. Jospa tämä tästä alkaisi sujua. :)

Muuten elämä sujuu normaalisti. Sallin juoksu alkoi 5.9., joten tärpit alkavat olla parhaimmillaan nyt. Musto astuu Sallia ja pentu luulee sitä kivaksi leikiksi ja häiriköi siellä välissä. Hohhoijaa. :D Viime viikon treenit jäivät Vannin kanssa väliin, kun se köhi vähän oudosti juuri treenipäivänä. Jäin sitten varalta pois, jos se olisikin jotain tarttuvaa, esim. nenäpunkkeja. Mutta eipä tuo ole sen koommin oireillut, joten lienee taas syönyt jotain karvoja, jotka vain tarttuivat kurkkuun. Kaikenhan tuo pistää suuhunsa muutenkin, viimeksi aamulla kaivoin sen suusta niittejä. Mistä lie nekin löytänyt. Tällä viikolla on taas matolääkkeen aika ja ensi viikolle varataan sitten toinen rokotus. Samalla rokotetaan isotkin, niiden rokotukset kun vanhenisivat lokakuun alussa kuitenkin, ja Vanni saa oman passin. Siinäpä sitä onkin tekemistä lähteä hunnilauman kanssa eläinlääkäriin. :D

Eilen ulkoilutin vähän kameraa. Tässä siis jokunen kuvatus.









Ei kommentteja: