keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Uutta kuvauskalustoa

Jo keväästä asti olen haaveillut uudesta kamerasta, lähinnä vaellusharrastustani ajatellen. Järkkärin (Olympus E-510) lisäksi olen kuvaillut Canonin pokkarilla (Ixus 210), joka on näppärän kokoisena kulkenut matkassa silloin, kun järkkäri olisi ollut liian suuri raahattavaksi mukana (mm. niillä vaellusreissuilla). Kuvanlaadun puolesta pokkari ehkä riittäisi omiin tarpeisiini noissa tilanteissa, mutta oikeastaan suurin syy miksi halusin uuden kameran, oli pokkarin onneton zoomi. Pitkään etsiskelin sopivaa kameraa, joka olisi ennen kaikkea pieni ja kevyt mutta jolla saisi kuitenkin zoomattua hieman kauemmas, ja eipä parempi kuvanlaatukaan pahitteeksi olisi. Katseeni kohdistui ns. kompaktikameroihin sekä minijärkkäreihin.

Itse kun en kameroista tai valokuvaamisesta paljoakaan tiedä, niin olin aika hukassa eri vaihtoehtojen kanssa. Sain pienen mutkan kautta suosituksen eräältä kokeneelta valokuvaajalta (kiitos vielä, tunnistit varmaan itsesi :) ) Olympuksen pen e-pm1-kamerasta, joka täytti kaikki kriteerini ja mahtui lopulta hintahaarukkaankin pienen mietinnän jälkeen. Jostain on aina pakko tinkiä, ja tällaisessa pidemmän ajan hankinnassa se on yleensä aina hinta. Mieluummin maksan vähän enemmän ja saan mitä haluan/tarvitsen, kuin ostan halvan vaihtoehdon, josta jäi uupumaan sitä taikka tätä.

Heti alusta asti oli selvää, että hankin kameraan myös pidemmän objektiivin lyhyemmän kaveriksi. Pen-kameroihin saa vastaavaa 40-150 mm putkea, joka on myös isommassa järkkärissäni, joten sellainen lähti toki tilaukseen. Itse kameran tilasin eri kaupasta, ja tilausta tehdessäni huomasin, että kohtuullisella lisähinnalla kameraan saisi mukaan tällaisen 12-50-millisen objektiivin 14-42-millisen sijaan, joten sellainen toki laitettiin tilaukseen. Samalla tilasin myös 8-gigaisen muistikortin sekä vara-akun.

Kamera saapui, ja onpa tuolla tullut jokunen kuvakin jo räpsittyä. Peilittömyys vähän hämää aluksi, mutta kun on pokkaria niin paljon käyttänyt, niin äkkiä tuohon tottuu. Kaikinpuolin olen tyytyväinen hankintaani. Kuvanlaatu on kameran kokoon ja omiin "taitoihini" nähden oikein hyvä, ja kamera on helppokäyttöinen ja mikä tärkeintä, mukavan pieni ja kevyt. Huomenna se pääsee tositoimiin vaellukselle, joten lisää raporttia luvassa tuon reissun jälkeen.

Tässä muutamia koeräpsyjä kesäkuulta. Olen ainoastaan muuttanut kuvien kokoa ja osaa kuvista rajannut hieman. Muutoin ovat suoraan kamerasta.

Koiria


















Kukkia







2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Hyviä kuvia tulee näköjään myös uudella kalustolla =)
Jään odottelemaan vaelluskuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Vanni on aikuistunut tosi paljon fyysisesti ja niinku naamaan os tullu leveyttä.