tiistai 8. lokakuuta 2013

Pentuset näyttelyssä

No niin. Olenpa taas ollut laiska blogin päivittämisessä. Mutta toisaalta, eipä ole hirmuisesti ollut päivitettävääkään kun koira-asioissa on elelty hiljaiseloa ja keskitytty lähinnä tuohon retkeilypuoleen. Nyt kuitenkin viime viikonlopun pyhitin ihan vain koirailuille kun oli Lappalaiskoirien erkkari.

Perjantaina tulivat Hilpa ja Saiva emäntänsä kanssa tänne meille. Lauantaina oli sitten vuorossa verinäytteiden luovutus ja pentusten treffailut. Verinäytteet Hannes Lohen tutkimukseen kävivät antamassa Hilpa, Väpä ja Musto, eli nyt kaikki omistamani koirat ovat näytteet antaneet. Jospa noista lopuistakin penskoista saataisiin joskus näytteet tutkimukseen mukaan.

Treffeillä olivat mukana Väpä, Hilpa ja Teppo. Ilta alkoi olla jo sen verran hämärä, että kuvaamisesta ei oikein tullut mitään. Tässä kuitenkin muutama kuvatus.

Väpsykkä

"Olen vain ihan pieni pentunen"

Väpsy ja Vanski

Hiippanen

Poitsut

Vanskin ja Saikkosen taisto

Sisarusten kokoeroa


Sunnuntaina oli sitten vuorossa näyttely. Pikkupentuluokassa Aila Lehmussaaren arvosteltavana esiintyivät Väpä, Nalle ja Hiippa, ja Vanni pyörähti junnuluokassa Esko Nummijärven kehässä. Itse jouduin keskittymään niin täysillä pentuihin kun esitin Väpän ja Nallen, etten kerennyt edes Vanski-paran kehää katsomaan. Sain sysättyä handlausvastuun Vannin kasvattajan siskolle, kiitos vielä suuresta avusta!

Ensin kehään pääsi Väpä. Väpsy oli meillä hoidossa lauantaista asti, joten se oli mukavan väsähtänyt jo valmiiksi eikä jaksanut kauheita riekkua näyttelypaikalla. Kehässä Väpsy esiintyi ihan yllättävän hyvin ja saikin mukavan arvostelun:
"Pienikokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Oikeailmeinen pää, hyvä raajaluusto. Oikea karvanlaatu, kulmaukset ok. Liikkuu erittäin keveästi hyvällä askelpituudella. Esitetään hyvin. Urosleima saa kehittyä." Tuloksena PEK2.



Sitten oli Nalskun ja Hilpan vuoro. Molemmat esiintyivät sievästi, mutta eivät sijoittuneet luokassa.
Hilpan arvostelu: "Pieni ja kevyt. Mittasuhteiltaan oikea. Vielä kovin kevytkuonoinen pää. Kokonaisuuteen hyvä raajaluusto. Kulmaukset ok. Liikkuu keveästi. Luonne miellyttävä."


Nallen arvostelu: "Hieman korkearaajaisen vaikutelman antava, kevyt. Linjoiltaan oikea pää. Hyvä ylälinja. Kylkiluut saisivat kaartua enemmän. Kokonaisuuteen sopiva raajaluusto. Kulmaukset ok. Liikkuu ja esitetään erinomaisen kauniisti."


Vannin arvostelu kuului näin: "Rotutyyppi hyvä, mittasuhteiltaan oikea, hentoluustoinen narttu. Oikeanmuotoinen pää, kookkaat korvat. Hyvä rinta ja luusto, raajaluusto voisi olla vankempaa. Hyvät liikkeet ja esiintyy hyvin." Tulos JUN H. Tuomari oli vielä todennut että koiralla on tulevaisuutta. :D Onhan se Vanni nyt todella onnettomassa karvassa ja laihakin. Mutta hiljaa hyvä tulee, eiköhän se jo muutaman vuoden päästä ole ihan koiran näköinen. :D Vannista ei ole kehäkuvia kun en kerennyt tosiaan sinne kehänlaidalle ollenkaan. 

Kehien jälkeen kävimme moikkaamassa Vannin Esa-veljeä (I. Elämäni Sankari). Olipahan sisaruksilla kokoeroa kerrakseen. Lisäksi moikkasimme Vanskin ja Esan huippusomaa pikkusiskoa Mannaa (I.Guurankukka).

Esa
Hiippa tutustuu
Manna-söpöläinen
Vielä yhteiskuvia sisaruksista (kuvat Sanni Virtanen)





Ei kommentteja: