keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Agikurssin loppuraportti

Agikurssi loppui viime viikolla ja viimeinen kerta sujui entiseen malliin, eli hyvin. Menimme pitkää rataa kolmessa pätkässä. Rataan kuului A:ta ja pussia lukuun ottamatta kaikki esteet, jotka sujuivatkin jo ihan mallikkaasti. Puomi on Mustolle helpoin ja keinu mieluisin (johtuen varmaan siitä älyttömästä herkkumäärästä mikä sen opetteluun on käytetty). Putki sujuu jo ihan mukavasti, samoin hypyt. Rengaskaan ei tuota ongelmia. Pujottelukepit menevät ihan hyvin kunhan muistan itse olla tarkkana ohjaamisen kanssa, mutta niissä on kuitenkin vielä paljon hiomista. Nyt viimeisellä kerralla otimme jo osan ohjureista pois, jotta koirat oppisivat seuraamaan niitä keppejä eikä vain ohjureita.

Nyt kun koira alkaa jo hallita esteet hyvin, niin tuleekin eteen uusi haaste, nimittäin ohjaaminen. Kurssilla kaikilla tuntui olevan vähän samaa vikaa, että koirat seurasivat ohjausta niin tarkasti, että pienikin virheliike ohjauksessa sai koiran menemään väärään suuntaan, kiertämään hypyn tms. Itse pitäisi siis olla todella tarkkana ohjaamisessa, jotta koira varmasti ymmärtäisi mistä sen olisi tarkoitus mennä. Hirmu hankalalta tuntuu tuo ohjaaminen, kun pitäisi tietää missä koira, tuleva este sekä suorin tie tulevalle esteelle ovat ja samalla vielä miettiä missä pitäisi itse olla ja yrittää olla kompastumatta koiraan/esteisiin/omiin jalkoihinsa. Siinä sitä onkin opettelua. Agilityssa huomaan paljon yhtäläisyyksiä esteratsastuksen kanssa, jota tuli harrastettua nuorempana. Mutta ratsastaen on huomattavasti helpompaa muistaa radat ja ohjata hevonen esteelle kun siinä on itse kokoajan hevosen mukana, eikä tarvitse huolehtia omasta sijainnistaan (olettaen tietysti että pysyy siellä selässä koko radan ajan. ) Mutta ehkä sitä joskus oppii tuon ohjaamisenkin kunhan tarpeeksi harjoittelee.

Musto sai kurssin ohjaajalta kehuja nopeudesta, ja kuulemma siinä olisi potentiaalia agikoiraksi. Itse olen samoilla linjoilla ohjaajan kanssa ja aion kyllä jatkaa harrastusta Muston kanssa. Saapa nähdä uskaltaudutaanko koskaan kisakentille asti, mutta voihan sitä harrastella ihan omaksi ilokseenkin vaikkei sen kummempaa tavoitetta olisikaan. Katsotaan nyt kuitenkin ensin miten jatkokurssit sujuvat. Vielä en ole ilmoittautunut jatko1.lle, mutta jos nyt ei hirveitä rahanreikiä ole tiedossa niin eiköhän sinne lähdetä. Parempi olisi kuitenkin jatkaa mahdollisimman pian, kun asiat ovat vielä tuoreessa muistissa.

Viime viikolla kävimme muutaman päivän reissun pohjoisessa. Säät suosivat ja muutenkin reissu oli oikein onnistunut. Räpsin niin suuren määrän kuvia, että niiden käsittelyyn menee hetki. Mutta laittelen niitä sitten tänne näytille kunhan saan urakan suoritettua. Ja samalla myös lisää juttua reissusta.

Ei kommentteja: