lauantai 22. lokakuuta 2011

Kennel Talvikylän ja sukulaispentuja

Toukokuun alussa laitoin kennelnimianomukseni vetämään ja keskiviikkona, 19.10 sain viimein vahvistuksen Kennelliitosta: Kennelnimeni Talvikylän on nyt vahvistettu. Halusin kennelnimen, joka viittaisi jollain tavalla rotuni alkuperään, eli tässä tapauksessa Lappiin, mutta kävisi tarpeen vaatiessa myös muillekin roduille. Suomenkielinen nimi oli myös luonteva valinta kotimaiselle rodulle.

Talvikylät ovat olleet entisaikojen poropaimentolaisten talvehtimispaikkoja, kun kesät on vietetty porojen kanssa tuntureilla. Dalvadas, jossa mökkimmekin sijaitsee, on ollut tällainen vanha talvikylä, ja vapaasti suomennettuna Dalvadas tarkoittaakin saameksi talvikylää.

Ensimmäiset Talvikyläläiset ovat tosiaan suunnitteilla ensi keväälle, mutta aika näyttää, tuleeko pentuja vaiko ei, ja jos tulee, niin milloin. Ja eihän sitä koskaan tiedä, tuleeko kasvatustyö jatkumaan, se riippuu niin monesta tekijästä. Mutta eipä siitä kennelnimestä toki haittaakaan ole.

Kävin torstaina Muston ja Sallin kasvattajan luona katsomassa Ciasman K-pentuja, jotka ovat sekä Muston että Sallin sukulaislapsia. Pentujen emä, C. Silbasaabba on emänsä puolelta Muston isän puolisisko ja isänsä puolelta Sallin emän täysserkku. Eli siis nämä pennut ovat Muston puoliserkkuja ja Sallin pikkuserkkuja. Monimutkaista. Pentujen isä on Dagolas Hallikainen, joka oli Sallinkin sulhasehdokkaana viime talvena. Tällä hetkellä vapaana on vielä musta narttupentu sekä merkkimusta uros. Tässä kuvat penikoista, lisää täällä.

u. Ciasman Köppinen



u. Ciasman Korpisoturi



u. Ciasman Kylmä Kalle



n. Ciasman Kaihokatse

Ei kommentteja: