maanantai 7. toukokuuta 2012

Muston kesälook

Viime keväänä päätin kokeilla Mustolle lyhempää kesäturkkia, ja kokeilu osoittautui varsin onnistuneeksi. Niinpä sama oli edessä tänäkin keväänä. Viime viikolla sain sitten viimein ryhdyttyä parturoimaan poikaa. Talven aikana turkki oli kasvanut jo entisiin mittoihin, ehkä paksummaksikin kuin ennen. Trimmeri ei yksinään pystynyt turkkiin millään, joten otin fiskarssit käteen ja saksin niillä ensin enimmät pois ja sitten viimeistelin koneella. Aikaa tuohon hommaan meni parisen tuntia kaikkinensa, jos mukaan lasketaan pesuhuoneen siivous ja omien vaatteiden puhdistus. Sitä karvaa nimittäin oli aivan jokapaikassaoperaation jälkeen. Kyllähän tuossa hetki menee totutellessa taas, mutta poika itse on ollut pirtsakampi ja onkinhan se varmasti mukava kun iho saa vähän hengittää. Pohjavillakin on mukavasti irtoamassa, aivan kuten viime vuonnakin. Tällä kertaa ajelin hännänkin rangiksi, se kun alkoi olla jo niin takussa että saisi vähän uudistua välillä.

Musto ja karvakasa



Ja poika uudessa kesäturkissaan



Yllätyksekseni karvakasan alta paljastuikin ihan hyvässä kunnossa oleva koira. Musto on kaiken sen turkin kanssa näyttänyt aika paksulta, mutta eipä tuossa kauheasti ylimääräistä olekaan. Pikkuisen se saa toki kiinteytyä, mutta eiköhän sekin asia hoidu kun päästään aloittamaan kunnolla pyöräilykausi. Ja viikon päästä alkaa agilityn jatko 2, joka varmasti tuo taas lisää lihaskuntoa.

Sallia en ole nyt ilmoittanut näyttelyyn, laiska minä en vain ole jaksanut keskittyä asiaan ollenkaan. No, ehditäänpä me sinne myöhemminkin. Luonnetestejäkin olen katsellut tuossa aiemmin, mutta en ole vielä saanut sinnekään Sallia ilmoitettua. Onneksi senkään kanssa ei ole vielä kauheaa kiirettä.

Lumien sulettua olemme koittaneet ahkeroida pihaa kesäkuntoon. Paljon olisi kuitenkin vielä tekemistä, suurimpana ehkä tontin aitaaminen. Tonttiahan meillä on 1,3 hehtaaria, joten ihan koko alaa ei aidata. Tämän varsinaisen piha-alueen lisäksi aidataan pieni palanen tuota tontin “joutomaa-osaa”, joka on lähinnä heinikkoa ja pajukkoa. Pihan puolelle tulee vihreää puutarhaverkkoa, avoimelle alueelle metrin korkuista ja kuusiaidan ja pensaikkojen kohdalle 80 senttistä. Tuonne pusikkoon olisi tarkoitus laittaa vähän korkeampaa, väh. 120 senttistä verkkoa. Laitan kuvia tästä projektista sitten joskus kunhan saamme homman alulle. Tässä kuvassa näkyy koirien tarha, joka valmistui syksyllä. Kokoa sillä on 7 x 4 m, ja siihen on jätetty mahdollisuus jakaa tarha kahtia jos joskus tulee tarvetta toiselle tarhalle. Koppi pitäisi vielä nikkaroida niin koirat voisivat viettää tarhassa aikaa huonommallakin säällä. Nyt ne ovat siinä olleet satunnaisesti paria-kolmea tuntia hyvällä ilmalla. Mielellään ne kyllä häkkiin menevät, varsinkin kun siellä on vanhoja luita. Niitä talven aikan piilotettuja luita ne ovatkin nyt kaivaneet esiin ja jyrsineet oikein urakalla.

Ei kommentteja: