maanantai 25. kesäkuuta 2012

Agikurssin päätös

Tähän kesäkuulumisien väliin pikainen loppuraportti kevään agikurssista, ennen kuin pääsee unohtumaan. Toiseksi viimeisellä kerralla meille oli rakennettu pitkä rata, jota menimme ensin pienissä pätkissä ja lopuksi sitten koko radan. Pätkistä kaksi oli helpompia, eli suht suoria ja pitkillä väleillä, mutta keskimäisessä olikin jo haastetta. Siinä oli useita hyppyjä, joiden välissä tiukkoja mutkia, jotka ovat melkoisen haastavia ohjaajalle. Yllättävän hyvin tuostakin kuitenkin selvittiin, vaikka itse meinasinkin unohtaa radan ja kompuroida esteisiin. Lopuksi Musto alkoi jo olla sen verran väsynyt, että malttoi keskittyä pitkään rataan jo aika hyvin. Muistaakseni vain yhden putken kohdalla jouduimme ottamaan uusiksi, muuten rata sujui hyvin.

Viimeisellä kerralla olimme Muston kanssa ainoa paikalle päässyt koirakko, joten saimme ikään kuin yksityistunnin. Ilma oli melko lämmin, joten otimme aika rauhallisen ja lyhyen treenin. Menimme paria helpohkoa radanpätkää kokeillen vähän erilaisia ohjausmenetelmiä. Musto keskittyi yllättävän hienosti, liekö sitten vaikutusta sillä että muita koiria ei ollut paikalla, vai sillä että oli lämmin. No, kuitenkin, mukava että saatiin noinkin hyviä onnistumisia viimeiselle kerralle. Lopuksi otimme vielä tehotreeniä pujottelussa, joka tuntuu olevan Mustolle vaikea este. Laitoimme makupaloja heti ensimmäisen kepin taakse innostaaksemme koiraa alkuun pujottelussa. Tämä toimikin toivotulla tavalla ja saimme muutaman melko onnistuneen pujottelun aikaiseksi.

Kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen tuohon kurssiin. Harjoitusta toki tarvitaan, mutta perusasiat alkavat jo sujua mukavasti. Jatkosuunnitelmia agilityn suhteen ei vielä ole, mutta katsotaan josko syksyllä taas innostuisin jatkamaan.

Ei kommentteja: