sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Penturiekkujaiset

Tänään meillä oli Veelan ja Kiepin kanssa vähän erilaiset pentutreenit. Ei varsinaisesti treenattu mitään, vaan hihnalenkkeiltiin porukalla pyörätietä pitkin metsään painimaan ja taas hihnaillen takaisin. Tai siis pennuthan ne painivat, me ihmiset emme niinkään. Ihan hyvä harjoitella välillä tuota porukalla kulkemistakin, se onkin hihnatreeniä parhaimmillaan kun kamujen luokse ei saa mennä vaikka ne siinä vieressä ovatkin. Pentujen vapaaksipäästäminen on aina yhtä vaikeaa. Tarkoitus olisi että jokainen pentu olisi rauhassa ja pääsisi sitten palkinnoksi riekkumaan. Mutta siinä kun yrittää saada kolme-neljäkin innokasta penikkaa rauhalliseksi samaan aikaan, ei ole helppoa. Aina kun muut ovat nätisti niin yksi kieppuu ja sitten kun se rauhoittuu niin seuraavalla loppuu maltti. :D Vannikin ryöstäytyi minulta pariin otteeseen Veelaa härkkimään kun ei malttanut enää odotella. Lopulta saatiin kuitenkin se kahden sekunnin hetki, jolloin molemmat olivat rauhassa ja sitten mentiin.

Riekkuminen on koiralapsista aina yhtä ihanaa. Välillä juostaan tuulispäänä ja välillä painitaan ja äristään. Vanni varsinkin Veelan kanssa pitää melkoista rähinää, kun se joutuu painissa alimaiseksi. Ja veri lentää kun hampaat ropisevat suusta. :D Taustalla kajahtelivat ampumaradalta kuuluvat laukaukset, mutta ne eivät pentuja paljon hidasta.

Paluumatka hihnassa sujui jo vähän rauhallisemmin kun oli juostu enimmät paineet pois. Vanni alkoi selvästi jo olla väsyksissä, mutta Veelalla olisi vielä virtaa riittänyt. Vannilla on ollutkin nyt aika vauhdikas viikonloppu, joten ehkäpä me otetaan nyt vähän rauhallisemmin alkuviikko.

Hörökorva

Ravurin liikkeet

Likainen mutta onnellinen pentu

Bambi jäällä

Veelan kans riekkumista

Kieppi

Porotytöt kinastelee kepistä

Veela

"Hyökkää sää vasemmalta niin mää hyökkään oikeelta.
Saarretaan se ja otetaan keppi"


Kieppi poseeraa


Koko joukkio vauhdissa.

"Mitä veikkaat, koska se molskahtaa?"

"Lällislää, muapa kestää jää, teitäpä ei!"


Ja taas mennään.

Kieppi liikkeessä.

1 kommentti:

Maalela kirjoitti...

Bambi jäällä :D Niin hauskoja tilannekuvia taas! :)