torstai 25. huhtikuuta 2013

Ekat Talvikyläläiset

Nyt ne ovat maailmassa, Talvikylän ensimmäiset pennut. Salli alkoi jo eilen aamulla läähätellä ja petailla siihen malliin, että arvasimme synnytyksen lähestyvän. Päivällä lämmöt kävivät 36.7 asteessa ja sitten alettiinkin tosissaan odotella synnytyksen käynnistymistä. Nukuin yön Sallin kanssa kodinhoitohuoneessa siltä varalta, että se olisi alkanut synnyttää jo yöllä, mutta aamuun asti se kuitenkin lopulta lykkääntyi.

Sikiövedet menivät kuuden-seitsemän välillä, ja ensimmäiset ponnistukset tulivat puoli kahdeksan maissa. Itse jouduin käymään aamulla töissä, ja kun "kätilö" soitti ja kertoi ponnistuksista, niin olipa jännät paikat meikäläisellä että ehdinkö mukaan ekan pennun syntymään. Supistukset kuitenkin loppuivat, ja alkoivat uudelleen vasta vähän ennen kymmentä. Onneksi ehdin itsekin tässä välissä tulla kotiin, joten olin todistamassa ensimmäisen pennun syntymää tarkalleen kello 10.00. Eka tulokas oli riistanvärinen tyttö. Salli hoiti lapsosen hienosti pois kalvoista ja pentu ryömi välittömästi tissille. Seuraava pentu, riistanvärinen poika syntyi 10.24, ja sitä seuraava, riista poika sekin, 10.40. 10.49 syntyi kermanvärinen tyttö ja sen jälkeen tulikin pidempi tauko, kunnes 11.44 syntyi jättiläispoika, riistanvärinen jälleen. Viimeisenä, kello 11.58, putkahti maailmaan pahnanpohjimmainen, kerma tyttö. Isointa poikaa Salli joutui ponnistelemaan ulos melko pitkään, mutta onneksi se sieltä lopulta saatiin tulemaan ilman suurempia ongelmia. Muut syntyivät melko nopsasti muutamalla työnnöllä.

Kun mami oli rauhoittunut ja kaikki pennut saaneet osansa maitobaarin antimista, poimittiin lapsoset pois laatikosta ja äiskä lähti pissareissulle ja pesulle. Samalla puhdistettiin laatikko ja vaihdettiin puhtaat aluset pesueen alle. Sitten Salli saikin jäädä lepäilemään ja imettämään vauvojaan. Pienintä pentua piti aluksi vähän autella pysymään tissillä, kun isommat kaverit meinasivat kiilata sen aina syrjään, mutta hyvinpä sekin on näyttänyt pitävän puolensa. Nyt illalla laatikosta kuuluu tyytyväinen tuhina ja väsynyt äiskä hoitaa vauvojaan kaikella rakkaudella. :) Kasvattaja ja kätilö ovat hyvin tyytyväisiä, joskin väsyneitä.

Kuvasaastetta on moni jo odotellutkin, joten tässäpä sitä tulee. Odottakaahan vaan, niin niitä tulee vielä ihan kyllästymiseen saakka sitä mukaa kun pennut kasvavat. :D Kuvat napsi Tiia Eskelinen.

Heti synnytyksen jälkeen
Tyttö 1 "Riistatyttö", 308 g
Poika 1 "Ykköspoika", 355 g
Poika 2 "Tummapoika", 357 g
Tyttö 2 "Kermatyttö", 328 g
Poika 3 "mörssäri" 435 g
Tyttö 3 "rääpäle" 220 g














6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! Onnea vielä! <3

Anna kirjoitti...

Oho, onpas iso tuo mörssäri! Mun on varmaan parempi olla kattelematta tänne ollenkaan, ettei vaan mikään pentukuume herää.

Terhi kirjoitti...

Voi hellanlettas sentään mitä ihanuuksia pentukopan täydeltä!
Ihan täydellisiä! :)

Paljon onnea nyt äidille itselleen sekä emoihmiselle myöskin. Jännät viikot edessä!

Maalela kirjoitti...

Onnea nyt vielä tätäkin kautta! :D Oijoijoi, siellä on niitä kermoja ja riistoja tyttöjä, aijaijaijai ;D

eppe11 kirjoitti...

Kiitos kiitos. On ne kyllä aika ihania kaikki, vaikeaa pysytellä pois pentulaatikolta. :D

Elina kirjoitti...

Oijoijoi miten kauniita pentuja <3