torstai 9. toukokuuta 2013

Pennut 2 vk

Niin se vain toinenkin viikko vierähti nopsasti. Pennuissa on tämän viikon aikana tapahtunut paljon kehitystä. Ne ovat oppineet kävelemään (no, ainakin melkein) ja pissimään ja kakkimaan ilman apua, silmät ovat auenneet ja ensimmäiset leikkimisen alkeet, hännänheilutukset ja haukahduksetkin olen nähnyt. Nyt ne ovat alkaneet myös seurustella kanssani pieniä hetkiä muutaman kerran päivässä. Salli ei enää vietä aikaansa laatikossa, se käy vain syöttämässä pennut ja vahtii niitä sitten hieman kauempaa.

Sallin ruokintaa olen muuttanut lisäämällä nappulan määrää n. 5-6 dl:n päivässä. Lisäksi se saa edelleen liha-keltuais-kermaviiliannoksen päivittäin. Ruokaa tuntuisi uppoavan vaikka kuin paljon, ja Salli tuntuu vain laihtuvan. Melkoisesti ne nuo pennut verottavat sen energiavaroja. Eka madotus tehdään viikonloppuna, pennuille ajattelin ostaa Canexia ja Salli saa Axiluria. Samalla madotan Muston ja Vanninkin, Axilurilla niin ikään.

Pentujen alustan jouduin vaihtamaan ventapadista vilpoisampaan, kun yksi yö meni aivan huutamiseksi. Myös päivällä koko porukka tuntui vain kitisevän, mutta rauhoittuivat heti kun nostelin ne viileälle laattalattialle. Kun lämmin karva-alusta lähti pois, niin pennut ovat olleet aivan tyytyväisiä. Alustana on siis tällä hetkellä pyyhe tai fleeceviltti ja toisessa päässä laatikkoa pentualusta pissapaikkana. Osittain pennut jo osaavatkin pissiä yhteen paikkaan, mutta toki lirahduksia tulee muuallekin. Kunhan ne vähän tuosta kasvavat, niin laajennan laatikkoa hieman ja perustan pissipaikan heti laatikon ulkopuolelle. Siitä se siisteysopettelu alkaa.

Musto ja Vanni ovat saaneet jo käydä katsomassa pentuja. Vannille Salli meinasi ensin vähän irvistellä, mutta nyt pirpana saa jo tulla laatikon vierelle. Vannia kiinnostaisi kovasti seurailla pentujen touhuja, Musto taas käy kurkkaamassa ja painuu sitten pois, varsinkin kun pennut alkavat huutaa. :D Toki Musto ja Vanni pääsevät pentulaan vain harvakseltaan, ja olen aina itse valvomassa silloin kun ne ovat pentujen luona, ettei vain satu mitään kenellekään. Koskaan ei voi kuitenkaan olla 100 % varma siitä, että pennut ovat aikuisille koirille ok, tai että muut koirat ovat emälle ok.

Pentujen seuraaminen on ihan mahtavaa. Kehittymistä huomaa melkeinpä päivittäin ja erityisen palkitsevaa on huomata, kuinka ne alkavat luottaa minuun ja hakeutuvat silitettäviksi, nukahtavat syliin jne. Ne on vaan niin ihania. <3 Bio-sensor-ohjelma päättyy parin päivän päästä. Olen toistanut nuo ohjelmaan kuuluvat rutiinit aina iltaisin punnituksen yhteydessä. Kaikki tuntuvat reagoivan niihin melko samalla tavalla: märän pyyhkeen päältä kipaistaan hetimmiten pois, pystyasento on yleensä ihan ok, mutta ylösalaisin ja selällään oleminen saavat aikaan huudon, mikä rauhoittuu kun päästään tassunkutitusvaiheeseen. :) Luonne-eroja alkaa näkyä jo hieman. Kermatytöt ja ykköspoika ovat vähän ujompia, kun taas riistatyttö ja mörssäri ovat sosiaalisempia, tummapoika hyvänä kolmosena. Tosin nämä ujommatkin ovat nyt alkaneet jo reipastua ihan mukavasti. Ykköspoika on ehkä ailahtelevaisin. Toisina päivinä se itkee pienimmästäkin risauksesta, kun taas toisinaan se on oikein hyvällä tuulella. Mörssäri on itkuiikka: se kitisee milloin mistäkin asiasta. :D

Painokehitys 1-2-viikkoisina:
Pentu 1, Metsänhaltia: 1 vk: 591 g, 2 vk: 951 g (61 %)
Pentu 2, Metsämaahinen: 1 vk: 644 g, 2 vk: 1016 g (58 %)
Pentu 3, Metsänpeikko: 1 vk: 597 g, 2 vk: 965 g (62 %)
Pentu 4, Metsänneito: 1 vk: 598 g, 2 vk: 921 g (54 %)
Pentu 5, Metsänhenki: 1 vk: 811 g, 2 vk: 1216 g (50 %)
Pentu 6, Metsäkeiju: 1 vk: 422 g, 2 vk: 754 g (79 %)

Sitten kuvat. Tänään on kauhean pimeä päivä, joten kuvat ovat sen mukaisia. Odotan sitä että pennut pääsevät ulos ja saan kuvata järkkärillä auringonpaisteessa. Sisällä en edes yritä noista elohopeista ottaa järkkärillä kuvia, pokkarillakin on tekemistä saada edes jotensakin onnistuneita.

Metsänneito 2 vk

Metsäkeiju 2 vk

Metsänhaltia 2 vk

Metsänhenki 2 vk

Metsänpaikko 2 vk

Metsämaahinen 2 vk















Vähän valoisampia kuvia eiliseltä










2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Ihania marsuja :) Pennuntuoksun voin tuntea tänne asti!

Unknown kirjoitti...

Voi mitä ihanaisia pötkylöitä! :) vasta tuo omakin oli nuin pieni ja nyt jo 4, 5kk sekä painoa lähemmäs 9kg. Niin se aika vain rientää!