torstai 2. toukokuuta 2013

Metsäläiset 1 vk

Tänään ne täyttää jo viikon. Kamalan nopeasti kulunut tämä eka viikko, ja onneksi kaikki on sujunut hyvin. Salli hoitaa lapsiaan hyvin ja kaikki kasvavat tasaiseen tahtiin. Rääpäle on yhä ihan reilusti muita jäljessä, mutta kasvutahti on kuitenkin hyvä, perässä pysyttelee. Mörssäri taas elää ihan omaa elämäänsä toisessa ääripäässä. Kuinkahan isoksi se aikookaan kasvaa. :O

Salli syö nappulaa suunnilleen saman määrän kuin tiineyden loppuaikana, eli n. 3-4 dl päivässä. Lisäksi se saa kerran päivässä annoksen, jossa on n. 160 g lihaa, purkillinen kermaviiliä ja yksi munankeltuainen. Nappuloihin lisään myös piimää ja vettä. Ilmeisesti ruokinta on ainakin riittävää kun maitoa tulee hyvin ja lapsoset kasvaa. Salli on nyt alkanut viettää enemmän aikaa laatikon ulkopuolella. Se on pedannut itselleen viltistä pedin ja nukkuu siinä ja käy sitten tarvittaessa syöttämässä ja puhdistamassa pennut. Kaipa tämä järjestely on ihan ok, kun penskat kerran ovat tyytyväisiä. Laatikossa on ilmeisesti turhan kuuma Sallille, vaikka olen yrittänyt lämpimämpinä päivinä pitää ikkunaa raollaan. Pennutkin pyrkivät laatikon reunoille nukkumaan, joten ei niillä varmasti ainakaan kylmä ole.

Aloitin pennuille sunnuntaina Bio-Sensor-ohjelman, jossa toistetaan tietyt käsittelyrutiinit jokaiselle pennulle päivittäin 3.-16. vrk iässä. Ohjelma on Yhdysvaltain armeijan kehittämä ja perustuu pennun hermoston voimakkaimman kehityksen aikana tulevien ärsykkeiden vaikutukseen pennun hermorakenteeseen ja stressinsietokykyyn aikuisena. Lisää ohjelmasta mm. täällä. Itse vähän epäilen että liekö tuolla niin suurta vaikutusta tällaisilla pennuilla, joita käsitellään muutenkin päivittäin. Ehkä vaikutus näkyy paremminkin sellaisilla pennuilla, jotka kasvavat kenneltiloissa ja joita ei muuten erityisemmin käsitellä. Mutta tuskinpa tuosta haittaakaan on, joten näillä mennään. :)

Ensimmäisen viikon painokehitys ja painonlisäys prosentteina:
Pentu 1, Metsänhaltia: Syntymäpaino 308 g, 1 vk ikäisenä 591 g. (92 %)
Pentu 2, Metsämaahinen: Syntymäpaino 355 g, 1 vk ikäisenä 644 g (81 %)
Pentu 3, Metsänpeikko: Syntymäpaino 357 g, 1 vk ikäisenä 597 g (67 %)
Pentu 4, Metsänneito: Syntymäpaino 328 g, 1 vk ikäisenä 598 g (82 %)
Pentu 5, Metsänhenki: Syntymäpaino 435 g, 1 vk ikäisenä 811 g (86 %)
Pentu 6, Metsäkeiju: Syntymäpaino 220 g, 1 vk ikäisenä 422 g (92 %)

Perustin muuten facebookiin kennelille oman ryhmän (Talvikylän kennel). Sinne ovat tervetulleita kaikki koiristani ja kasvateistani kiinnostuneet. :)


T. Metsänhaltia 1 vk
T. Metsämaahinen 1 vk
T. Metsänpeikko 1 vk
T. Metsänneito 1 vk
T. Metsänhenki 1 vk
T. Metsäkeiju 1 vk
Metsänhenki alias Mörssäri nukkua kellottaa.
Metsäkeiju taitaa olla äiskän lellikki. :)
Äitin tassun kanssa on hyvä nukkua. Metsäkeiju ja Metsänpeikko
<3
Poika ja äiti.
Tytär ja äiti
Emakko ja porsaat. :D

Äidin kaulaa vasten on hyvä olla. Metsänneito.
Metsänpeikko alias Tummapoika
Metsänneito
Metsänhaltia näyttää esimerkkiä kuinka ollaan vaa'alla
(mörssäri ei enää oikein mahdu tuohon kippoon, muut vielä jotenkuten).
Metsänhaltia ja Metsämaahinen
Äiti hoitaa <3
Pieni hylk...ei ku koiranpenikka. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas ne jo suuria! Alkaa näyttään vähitellen koirilta!