keskiviikko 29. toukokuuta 2013

4-viikkoiskuulumisia

Pikkuisen pääsi venähtämään tämän päivityksen kirjoittaminen. Koko viime viikko oli sellaista hurakkaa, että en yksikertaisesti ehtinyt istumaan koneelle niin pitkäksi aikaa että olisin saanut postauksen tehtyä. Lauantaina sitten kiire katkesi kun otin ja sairastuin oksennustautiin, ja siitä asti olenkin vain maannut sohvalla ja keskittynyt tähän etovaan olotilaan, joka vetää aivan toimintakyvyttömäksi. Nyt alkaa jo helpottaa sen verran, että tietokoneella istuminen ei (ainakaan vielä näin aamusta) yökötä kovin pahasti, vaikka ei olo toki vieläkään kovin hehkeä ole.

Tiia ja Saiva saapuivat meille perjantai-iltana. Tarkoitus oli käydä erämessuilla, ja puuhastella yhtä sun toista pentujen kanssa, mutta lopputulos oli se että pennut olivat lauantaista maanantaihin kokonaan Tiian vastuulla. Mahtava ajoitus sikäli, että itse en olisi pystynyt olemaan pentujen kanssa yhtään ylimääräistä, kun jo pelkkä ajatuskin pentujen ja niiden ruokien hajusta sai kuvotuksen aikaan. :P

Lauantai-iltana pennut saivat ensimmäisen nappula-ateriansa. Tai no, Mörssäri, joka oli karannut pe-la-välisen yön aikana äiskän puolelle pesuhuoneeseen, pääsi jo aamulla livahtamaan Sallin kupille ja ryöväämään sieltä muutaman nappulan, jotka se sitten myöhemmin oksensi pois. Niinpä päädyimme turvottamaan pentujen nappulat toistaiseksi. Hyvinhän se nappula kermaviilin tai piimän kera pennuille näyttää maistuvan. Nyt ne saavat jo kolme ateriaa päivässä, kun Salli tuntuu koko ajan vähentävän imettämistä. Salliltakin olen nyt vähentänyt ruokamäärää (mikä on huutava vääryys sen omasta mielestään), jotta maidontulo alkaisi pikkuhiljaa vähentyä.

Maanantaina annoin toisen matokuurin koko revohkalle. Tämäkin madotus mentiin vielä Canexilla, seuraavaksi sitten 6-viikkoisina saavat Axiluria kun ovat jo sen kokoisia että annosteleminen on ylipäätään mahdollista. Madotuksen yhteydessä kävästiin puntarillakin. Mörssäri huitelee yhä edelleen muita edellä 2700 g painollaan, toiset pojat seuraavat perässä 2300 g kieppeillä. Tytöistä kermis ja riistis painavat 2200 g ja rääpäle 1800 g. Tasaista tahtia kasvavat edelleen joka iikka.

Pennut ovat nyt olleet aamusta iltaan ulkona, kun ollaan itse oltu kotosalla. Pentuaitaus ei enää tunnu riittävän, vaan hunnilauma viettäisi mieluiten aikaansa valtoimenaan pihamaalla. Toki ne saavat vapaasti ollakin osan päivästä, mutta koska en ihan joka hetki niitä ehdi vahtia, niin joutuvat tyytymään olemaan myös aitauksessa. Meilläpäin on paljon käärmeitä, ja myös isoja petolintuja on nähty tässä lentelevän, joten parempi olla varovainen pentujen kanssa nyt kun niiden reviiri laajenee koko ajan laajemmalle. Ulkona leikitään ja riekutaan jo ihan kunnolla. Äristään ja vaanitaan, hypitään, kaivetaan ja tuhotaan kaikki mikä naskalihampaiden eteen kulloinkin sattuu osumaan. Perus pentumeininkiä siis. :D Rääpäle on koko porukan rohkein. Se huitelee omia teitään ja vähät välittää siitä missä muu porukka menee. Mukavan sosiaalista porukkaa nuo ovat kyllä kaikki, ja pyrkivät luonnostaan ihmisen luo. Salli ei niiden kanssa juuri leiki, mutta onneksi on Vanni-täti, joka jaksaa riekkua ja leikittää lapsia. Ja Vannilla on myös piiiiiitkät hermot, toisin kuin Mustolla, joka rähähtää pennuille aika äkkiä jos turhan lähelle tuppautuvat.

Tässä muutamia kuvia 5. viikolta. Huomennahan pennut täyttävät jo 5 vk, joten uusiakin kuvia on luvassa varmaan viikonloppuna. :)

Epätoivoinen yritys saada kaikki samaan kuvaan
(kuva: Mariella H).
Haltia ja Maahinen (kuva: Mariella H)

Keiju 4 vk (kuva: Hanna K)

Mörssäri 4 vk (kuva: Hanna K)

Haltia-pirulainen (kuva: Tiia E)

Mörssäri (kuva: Tiia E)

Rääpäle, Haltia ja Peikko (kuva: Tiia E)

Peikko-poika (kuva: Tiia E)

Maahinen (kuva: Tiia E)

Haltia päikkäreillä (kuva: Tiia E)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä ovat vallan ihania edelleen! Oliko se Peikko menossa Niinalle?

eppe11 kirjoitti...

Ne ovat tosi ihania...sillon ku nukkuvat. :D Juu kyllä se Peikko ois vielä Niinalle menossa.