perjantai 17. toukokuuta 2013

Pennut 3 vk

Kolmas viikko takana päin. Täällä on taas kasvettu valtavasti ja opittu uusia juttuja. Lauantaina saivat matolääkkeet jotka syötiin oikein kiltisti (eipä ollut paljon vaihtoehtoja), ja sunnuntaina leikattiin taas kynnet, mikä sekin sujui jo paljon paremmin kuin ekalla kerralla. Vettä ja piimää on maisteltu äiskän kupista, samoin ovat saaneet maitovastiketta (ajattelin että sama syöttää ne pois kun menevät vanhaksi) kupista. Kyllä ne jo osaavat kupista latkia, mutta ei ole silti tissibaarin voittanutta. Maitoa tulee vielä mukavasti niin eipä tässä liene kiirettä kiinteälle vielä. Ajattelin että viikonloppuna voitais ruveta maistelemaan kermaviiliä ja jauhelihaa, ja jos nappulaa sitten neljän viikon kieppeillä. Mutta suunnitelmat voivat tietenkin muuttua, jos maito ei jonain päivänä enää riitäkään.

Pentulaatikko muutti tässä eräänä yönä saunaan. Puolenyön aikaan alkoi semmoinen konsertti, että tässä talossa ei ois nukkunut kukaan. En tiedä, oliko pennuilla kuuma vai mitä, kun imetyksenkään jälkeen eivät rauhoittuneet. Saunassa on myös viileämpää sen lisäksi että sieltä äänet eivät juuri kuulu muualle taloon, joten varmaan pennuille itselleenkin mukavampi vaihtoehto. Päiväksi siirrän ne kodinhoitohuoneen puolelle isommalle alueelle. Tarkoitus olisi myös tehdä niille aitaus takkahuoneeseen, missä ne kuulevat ja näkevät kodin ääniä ja elämää muutenkin. Siinä saisivat olla silloin kun ollaan itse kotona (ja kun eivät jostain syystä voi olla ulkona).

Ulkoilut aloitettiin tällä viikolla. Tiistaina käytin pentuja pareittain ihan pienen hetken ajan ihmettelemässä ulkoilmaa. Keskiviikko jäi muiden kiireiden takia välistä, mutta eilen pennut olivat jo muutaman tunnin ajan aitauksessaan. Saimme naapurista vanhan, mutta hyväkuntoisen omatekoisen pentuaitauksen, jossa on mukavasti tilaa pennuille temmeltää. Verkko on vaan sen verran suurisilmäistä, että piti vähän lisätä siihen tiheämpisilmäistä verkkoa kaveriksi että tyypit pysyvät aitauksen sisällä. Nytpä saavatkin olla mahdollisimman paljon ulkona aina kun säät sallivat. Onpahan vähän vähemmän sotkua siivottavana. :D Sallikin oli paljon tyytyväisempi imettäessään ulkona, missä on tilaa eikä niin kuuma kuin sisällä. Joskin tänään on sen verran lämmin, että mahtaa olla lämpimämpi tuolla ulkona. Pennut näyttävät nukkuvan tyytyväisenä varjossa tuulenvireessä.

Painoja mulla ei nyt ole, yritän tänään saada pennut punnittua. Eilen oli muka niin paljon muuta hässäkkää, etten ihan oikeasti muistanut enää illalla koko punnitusta. Hyi minä.

Kuvia sentään on. Järkkärin muistikortti sekosi hetkellisesti eilen, joten pokkarikuvia jälleen. Mutta eiköhän niitä järkkärikuviakin vielä saada.

Metsänneito 3 vk

Metsänpeikko 3 vk

Metsäkeiju 3 vk

Metsänhaltia 3 vk

Metsänhenki 3 vk

Metsämaahinen 3 vk

Olenko vähän sievä?

Salli ja äitiyden auvo

Neitonen

Sanovat että näytän siililtä...

Ahmatti-Haltia ruokakupissa

Heräsin juuri, en jaksais nyt poseerata.

Pöllämystynyt ilme

Mörssäri ja kermatyttö

Mörssäri ja riistatyttö

Riistatytön jumppa

Yleistä härdelliä

Äiti ja lapset

Rääpälettä väsyttää

Totinen torvensoittaja

<3

Kermatytöllä on asiaa äiskälle

Leikitään!

Mörssärillä on kuuma

Äiskän ja Maahisen hellä hetki

Äiskä ja riistatyttö

Tyytyväinen perhe


Muutama kuva keskiviikolta (kun järkkäri vielä oli yhteistyökykyinen)

Riistanelikko poseeraa



Maahista vähän jännittää

Riistatyttö söpistelee

Näin kiivetään akan syliin

Pääsen, ihan varmasti

Jes, perillä!

Me haluttiin kaikki akan syliin.

Rääpäle <3

Tummapoika liikkeessä

Kermatytöt

Vanni-hoitotädin hellässä (?) huomassa

Vanski ja Mörssäri

4 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Näitä kuvia katsoessa tulee sellainen pentukuume että!
Ihania otuksia! Enkä osaa päättää mikä niistä on ihanin - rakastuin ihan tuohon "siiliturkkiin" ja Keijulle on tulossa ihanat vaaleat värisävyt ja monta muutakin ihanuutta siellä oli.

Pitäisi päästä ihan rapsuttelemaan :)

eppe11 kirjoitti...

Vaikeapa niistä on valita suosikkia. Kaikilla on omat ihastuttavat ominaisuutensa. Kaikki ovat kuitenkin ihan omia persooniaan, vaikka sisaruksia ovatkin. :)

Maalela kirjoitti...

No hoksasinhan minäki miksi yhtä kutsutaan siiliksi, siinä kuvassa kun vihdoinkin oli saanut kiivettyä akan syliin :D

eppe11 kirjoitti...

Niin, kyllä se ehkä vähän siiliä muistuttaa. :D