sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Viisiviikkoiset penskat

No niin. Lupailin että uusia kuvia olisi tulossa viikonlopun aikaan, joten lienee parasta lunastaa tämä lupaus, kun viikkoa on enää muutama tunti jäljellä. Tämä viikko on mennyt aika normaalimeningillä. Eilen leikattiin taas kynsiä koko porukalta. Melkoista taisteluahan se on, mutta ei auta, pakko ne on vaan leikata. Isojen koirienkin kynnet olivat päässeet kauhean pitkiksi. Hyi minua, pitää olla tarkempi jatkossa. Samalla harjailin myös kaikilta yhdeksältä turkit. Pennut tuntuivat tykkäävän karstailusta kovasti.

Pentujen yösija muuttui sen verran, että ne yöpyvät nykyisin pesuhuoneessa saunan sijasta. Salli imettää pentuja enää muutaman kerran päivässä, joten se ei ole nyt enää pariin yöhön ollut pentujen kanssa, vaan pennut saavat olla oman onnensa nojassa. Huomenna Salli lähteekin jo töihin mukaan päiväksi. Pentujakin olisi tarkoitus käyttää tallilla jonain päivänä katselemassa maailmaa.

Pennut siis täyttivät torstaina viisi viikkoa. Raiku-isän omistajat Petra ja Hanna kävivät torstaina pentuja katsomassa ja saimme hienoja poseerauskuviakin aikaiseksi. Petra (kennel Cantavia) asetteli pennut ja Hanna räpsi kuvia, tässä lopputulos. Kiitos kummallekin! :)

T.Metsänhenki 5 vk



T.Metsämaahinen 5 vk



T.Metsänpeikko 5 vk



T.Metsänhaltia 5 vk



T.Metsänneito 5 vk



T.Metsäkeiju 5 vk




Loppuun vähän Vannin kuulumisia. Vannihan täyttää muutaman päivän päästä vuoden. Pirpana ei ole vieläkään aloittanut ensimmäisiä juoksujaan, mutta pentukarva on sentään viimein putoamassa. Näillä hellesäillä Vanni meinaa olla vähän tylsistynyt, mutta onneksi se kuitenkin vähän leikkii pentujen kanssa ja purkaa siten pahinta energiaansa. Viime viikonlopun lenkillä Vanni oli telonut toisen etujalan kannuskynnen. Kynsi oli katkennut melko pitkältä matkalta ja vuosi verta kovasti. Huuhtelin kynnen ja pidin siinä ohutta sidettä päivän ajan, ja nyt se on jo parantunutkin oikein hyvin. Kyllä se vaan aina säikäyttää kun koira tulee metsästä verta vuotavana, vaikkei onneksi tällä kertaa ollutkaan kyse mistään vakavammasta.

Hanna nappasi myös Vannista muutaman kuvan torstaina.




4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Voisikohan Vanni lähettää Esalle etäterkut, että sen turkin tosiaan voisi tiputtaa. :D On raukalla välillä vähän tukalaa helteessä.

eppe11 kirjoitti...

Voi Esaa. Onhan se paksu turkki komea mutta kovin epäkäytännöllinen näillä keleillä. Yksi hyvä konsti muuten saada turkki irtoamaan, on ilmoittaa koira näyttelyyn. :D

Anna kirjoitti...

Sunnuntaina ollaan menossa Tuuriin, mutta ei näytä tehoavan. :D

eppe11 kirjoitti...

No siinä tapauksessa varmaan hyvä että ei ole vielä pudottanut turkkiaan. :D Onnea näyttelyyn! :)