torstai 22. elokuuta 2013

Elokuun kuulumisia

Niin, mitäs sitä onkaan tapahtunut meidän elämässämme. Ei oikeastaan mitään ihmeempiä, normaalia arkielämää loman jälkeen. Vannin juoksu oli ja meni, en minä saanut sen alkamista tai loppumista kiinni, mutta tuossa heinä-elokuun vaihteessa se kai oli. Jospa se ensi kerralla olisi vähän selkeämpi sitten. Vanni myös rokotettiin viikko sitten, tallilla käynyt eläinlääkäri hoiti rokotuksen niin säästyimme eläinlääkärireissulta.

Vanni on kuulemma liian laiha, hups. No, onhan se ollut tiedossakin että hoikkanen se on ja oikeastaan ihan tarkoituksessakin olen pitänyt sen kohtuullisella ruokamäärällä tämän kasvukauden ajan. Onhan se siltikin syönyt enemmän kuin isot, ja nyt vieläpä energiaruokaa. Ostin sille nyt Taste of the wildia, joka on melko tuhtia evästä. Isot saavat elää profinen kana-perunalla. Salli on nyt aika mukavassa kunnossa, hoikka muttei laiha. Energiaruokaa sekin on nyt kesän ajan syönyt penturumbasta toipuessaan, mutta mitenkään tarkoituksellisesti en ole sitä lihottanut kun se lihoo muutenkin herkästi. Parempi kun palautuu hiljakseen niin ei käy siten että yhtäkkiä se onkin paisunut liikaa. Nyt arjen alettua olemme taas jatkaneet talvella aloitettua juoksemista, nyt käydään jo 40 min. lenkkejä ja pikkuhiljaa pidennetään kun kunto kohoaa ja säät viilenevät. Hyvää kuntoilua myös koirille. Mustolla meinaa näin lämpimällä säällä vähän vauhti hiipua, mutta hyvinpä tuo vielä perässä tulee kuitenkin.

Ruotsin maalta kuului mukavia uutisia: Vannin sisko I. Emalisydän on käynyt silmätarkissa ja lonkkakuvissa tuloksena terveet silmät ja A/A-lonkat. Hieno juttu! Vannin kanssa odotellaan luustokuvauksia tuonne ensi kevääseen, ja luultavasti samalla katsotaan sitten ekan kerran silmät ja polvetkin jos en bongaa mitään edullista joukkotarkkia nyt sitä ennen. Luuston kohdalla haluan odottaa että koira on varmasti kasvunsa kasvanut, silmät ja polvet nyt on varmaan jokatapauksessa tutkittava uudelleen ennen mahdollista pennutusta (jos nyt sinne asti koskaan päästään) niin ne voi katsoa ekan kerran jo nuorempanakin. PRA- ja pompen-testit otetaan sitten jos terppatarkit ovat ok. Salli pitäisi testata pompen-taudin osalta, tai sitten testaan suoraan Hilpan ja Väpän sitten joskus jos niille jälkikasvua aletaan haaveilla. Sallin voisi testata sitten jos se vielä astutetaan uudelleen. Salli pitäisi myös silmätarkastaa, mutta ajattelin senkin kanssa odotella nyt vielä hetken, että mahdolliset sairaudet ovat ehtineet puhjeta jos ovat puhjetakseen. :P Mutta nämä ovat niin pitkän aikavälin suunnitelmia että niitä ehtii miettiä myöhemminkin, ja monia huonoja uutisia ehtii vielä tähän väliin tulla niin että kaikille pentuhaaveille saa heittää hyvästit (pessimisti ei pety). :D

Huomenna lähdemme Sallin kanssa viikonloppuvaellukselle Puolangalle. Mukaan lähtee myös Touko emäntineen. Ihana päästä taas retkeilemään, johan edellisestä onkin kuukausi aikaa.

Tässä vielä kuvia viikontakaiselta riekkulenkiltä. Menossa mukana Vanni, Nalle, Peto ja Kieppi. Ekaksi muutama Väpän uintikuva.




Peto tanssii



Kumpi ja kampi tappeli...





...kumpi voitti? 

Vanski tanssii


Nalsku pedon hampaissa

Juuri Nalskunmentävä kolo


Seisotusyritys



Temppu-Nalsku

Kieppi <3 Peto











Uljaat...




4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Me voitais Pentin kans tulla joku päivä ilahduttaan teidän arkea :D Mulla on tyhjä syksy eli kirjotan gradua ;)

eppe11 kirjoitti...

Tulkaahan toki. Vanskilla onki jo vähän ikävä Penttiä. :)

Brego kirjoitti...

Ootko muuten menossa Vannin kanssa Oulun erkkariin? Mä vähän täällä jahkailen puolelta toiselle, että lähteäkö vai ei. :)

eppe11 kirjoitti...

Kyllä ollaan menossa erkkariin. Lähtekäähän tekin, ois kiva nähdä teidätkin livenä. :D