perjantai 2. elokuuta 2013

Salli 5 v

Eilen vietettiin synttäreitä. Salliskapalliska täytti jo 5 vuotta, ja innostuin vähän muistelemaan miten kaikki menikään. Viisi vuotta sitten oltiin mökillä (niinkuin eilenkin) ja heräsin viestiääneen. Viesti tuli Muston kasvattajalta ja alkoi jotakuinkin näin: "Usma teki viimeyönä 7 pentua, 2 kranssikaulaista riistanväristä tyttöä..." Enempää en muista, koska tuossa olikin jo kaikki oleellinen, mitä tarvittiin nostamaan pentukuume noin satakertaiseksi. En siis tiennyt tästä pentueesta mitään etukäteen, olin vain ihan ohimennen kasvattajalle paria viikkoa aiemmin maininnut, että haaveilen vähän toisesta koirasta ja nartusta ja riistanvärisestä (tai oikeastaan dominostakin) jne. Siinäpä sitä sitten oltiin. Toki nyt sen verran kyselin, että pentueen isäkin selvisi, ja muuta yhtä epäolennaista (pentukuumeisen mielestä :D) yhdistelmästä. Sovittiin että tulen pentuja katsomaan kunhan ovat isompia. Sitten alkoi odotus. Pitkä odotus. Muistan sen saman päivän hillareissunkin, josta ei tahtonut tulla mitään kun mielessä pyöri vain pentupentupentupentu.

Viimein sitten pääsin pentuja katsomaan, ja muistaakseni en juuri edes huomannut muita kuin ne kaksi kranssikaulaista läsipäistä riistatyttöä.



Sovimme kasvattajan kanssa, että pentu tulisi sijoitukseen, jompi kumpi näistä. Lopullisesti se oikea pentu valikoitui muutaman viikon kuluttua, kun menin jälleen pentusia katsomaan.


Ja tämä se sitten oli. Hyi miten ällöttävä. <3


Vielä muutama viikko odotusta ja sitten viimein sain hakea penikan kotiin. Olihan se melkoinen show saada tuo yksin kuljetettua sen 12 kilometrin matkan, kun se ei millään olisi pysynyt paikallaan. Olin valjastanut sen turvavöihin etupenkille ja siinä se riekkui menemään, hyppi vaihdekepin päällä, kurkisteli ikkunoista, ja vähän väliä mulahti jalkotilaan, josta koitin sen aina noukkia takaisin penkille. Pienintäkään merkkiä koti-ikävästä ei ollut silloin eikä sen jälkeenkään. Kotona Musto oli vastassa ja kaverukset löysivät heti yhteisen sävelen. Siinä se nyt oli se pentu, lopultakin! Ja melkoinen riiviöhän se olikin rauhallisen Muston jälkeen.

7 vk
oisko 9 vk
3-4 kk
5 kk, siskojen kanssa
7 kk. On sillä ollut joskus karvaakin!
1 v (johonkin se turkki putosi)
2 v
3 v
4 v
Ja 5 v


Ei kommentteja: